Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΗΛΟ

Σήμερα θα σας δείξω μια πολύ απλή συνταγούλα με την οποία θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

- 1 κιλό μήλα
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας ή κανέλα σε σκόνη
- 1 βανίλια
- Χυμό 1/2 λεμονιού

Αρχίζουμε παίρνοντας ένα μπολ. Παίρνουμε τα μήλα μας και τα ξεφλουδίζουμε ένα ένα.

 (Στη συγκεκριμένη φωτό τα μήλα είναι 2 κιλά, καθώς είπα να φτιάξω μεγαλύτερη ποσότητα!)
Κάθε μήλο το κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε μέσα στο μπολ μας.



Στίβουμε το μισό λεμόνι και το τοποθετούμε στο μπολ με τα ξεφλουδισμένα μας μήλα. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην μας μαυρίσουν μέχρι να τα τελειώσουμε όλα.






Σε μια κατσαρόλα, εντωμεταξύ, έχω βάλει τις 2 κούπες νερό να βράσουν. Μόλις βράσει, προσθέτω τη ζάχαρη, μετά τα μήλα και το ξυλάκι κανέλας ή την κανέλα σε σκόνη. Αφήνω να σιγοβράσουν.

Αν θέλω να ανακατέψω για να δω πότε είναι έτοιμα το κάνω σιγά και μόνο με ξύλινη κουτάλα. Θα πάρει κανά 30' μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να αρχίσουν να κιτρινίζουν. Προς το τέλος, προσθέτω την βανίλια.



Αφήνω να κρυώσουν, και μετά τα τοποθετώ σε γυάλινο βάζο και τα φυλάω στο ψυγείο (διατηρείται αρκετό καιρό)
Σερβίρονται σκέτα ή αν θέλω πασπαλίζω από πάνω λίγη σκόνη κανέλας.
Θρεπτικότατη και υγιεινή συνταγή που θα συνοδεύσει τον καφέ σας!!

TIP: Εάν το σιρόπι σας βγει πολύ αραιό και το θέλετε πιο σφιχτό, μπορείτε να αφαιρέσετε τα μήλα την ώρα που το βράζετε από την κατσαρόλα και να βράσετε το σιρόπι μόνο του για 5 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου