Σήμερα σκέφτηκα να κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό από τα μέχρι τώρα. Σκέφτηκα να προσθέσω στο blog μου και συνταγές μαγειρικής,
διότι τί πιο πρακτικό από το να βρίσκεις σε ένα blog μαζεμένα όλα αυτά που χρειάζεσαι ως γυναίκα!!Σιγά σιγά θα προστεθούν και άλλες ενότητες πέρα από την πρωταρχική που έχει να κάνει με την ομορφιά.
Έτσι λοιπόν, σας έχω μια συνταγή για κολοκυθόπιτα, πανεύκολη και κυρίως πεντανόστιμη!!!Α!Και οικονομικότατη!!!
Πάμε να δούμε τα υλικά:
- 5-6 μεσαία κολοκύθια
- 1 κρεμμύδι ξερό ή 5-6 φρέσκα κρεμμυδόπουλα
- 2 αβγά
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. πιπέρι
- 2-3 κουταλιές δυόσμο
- 1 κούπα λάδι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1-2 κ.γλ. λάδι για το πυρέξ ή το ταψάκι
- Προαιρετικά 1 κούπα τριμμένη φέτα ή μια κούπα γραβιέρα, ή και τα 2 ή ό,τι άλλο τυρί θέλετε!
- Προαιρετικά 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Πάμε να το δούμε στην πράξη
Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκύθια μας που τα κουβαλήσαμε από την λαϊκή μας! Δεν βγάζουμε την φλούδα. Όπως είναι, αφού κόψουμε τις άκρες και από τις δυο πλευρές του κολοκυθιού,
παίρνουμε τον τρίφτη μας, ένα σουρωτήρι και από κάτω από το σουρωτήρι τοποθετούμε ένα μπολ. Τρίβουμε όλα τα κολοκύθια μας, ρίχνουμε λίγο αλατάκι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σουρώσουν
διότι τα κολοκύθια βγάζουν πολλά υγρά. Το ιδανικό θα ήταν αυτήν την δουλειά να την κάνουμε αποβραδίς, ούτως ώστε το πρωί να είναι τελείως στεγνά.
Αφού είναι έτοιμα τα κολοκύθια μας, σε ένα μπολ, βάζω τις δυο κούπες αλεύρι (εγώ βάζω αλεύρι για όλες τις χρήσεις),
και το 1 κ.γλ. πιπέρι και ανακατεύω. Στο μπολ με τα τριμμένα κολοκύθια ρίχνω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο (εγώ το τρίβω). Σε ένα τρίτο μπολάκι χτυπώ τα αβγά και προσθέτω την 1 κούπα λάδι.
Το μπολάκι με το αλεύρι και το πιπέρι το προσθέτω στο μπολ με τα κολοκύθια, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και μετά
τα αβγά με το λαδάκι. Προσθέτω το μαϊντανό μου και τον δυόσμο, ανακατεύοντας. Εάν θέλω να προσθέσω τυριά τα τοποθετώ καθώς και το μπέικιν. Εγώ
αποφεύγω το μπέικιν και τυρί βάζω καμιά φορά φέτα που μου αρέσει με το κολοκύθι. Αν πάντως επιλέξετε κάποιο αλμυρό τυρί, τότε βάλτε ελάχιστο αλάτι στα τριμμένα κολοκύθια στην αρχή.
Λοιπόν, αφού όλα είναι έτοιμα, παίρνω το πυρέξ ή το ταψάκι μου, το αλείφω με λάδι και ρίχνω μέσα την πίτα μου. Την στρώνω με το κουτάλι και βάζω ελάχιστο λαδάκι (ότι έμεινε από το κουταλάκι που άλειψα τον πάτο του ταψιού) από πάνω.
Έτσι θα είναι πριν την βάλουμε στο φούρνο:
Ψήνω στους 180-200 βαθμούς για καμιά ώρα και κάτι.
Αυτό ήταν!! Έτσι ήταν αφού τελείωσε (παραβλέψτε το γεγονός πως λείπει ήδη ένα κομμάτι!!!!!)
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!
Μέχρι το επόμενο ποστ φιλάκια πολλά!!!
διότι τί πιο πρακτικό από το να βρίσκεις σε ένα blog μαζεμένα όλα αυτά που χρειάζεσαι ως γυναίκα!!Σιγά σιγά θα προστεθούν και άλλες ενότητες πέρα από την πρωταρχική που έχει να κάνει με την ομορφιά.
Έτσι λοιπόν, σας έχω μια συνταγή για κολοκυθόπιτα, πανεύκολη και κυρίως πεντανόστιμη!!!Α!Και οικονομικότατη!!!
Πάμε να δούμε τα υλικά:
- 5-6 μεσαία κολοκύθια
- 1 κρεμμύδι ξερό ή 5-6 φρέσκα κρεμμυδόπουλα
- 2 αβγά
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. πιπέρι
- 2-3 κουταλιές δυόσμο
- 1 κούπα λάδι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1-2 κ.γλ. λάδι για το πυρέξ ή το ταψάκι
- Προαιρετικά 1 κούπα τριμμένη φέτα ή μια κούπα γραβιέρα, ή και τα 2 ή ό,τι άλλο τυρί θέλετε!
- Προαιρετικά 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Πάμε να το δούμε στην πράξη
Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκύθια μας που τα κουβαλήσαμε από την λαϊκή μας! Δεν βγάζουμε την φλούδα. Όπως είναι, αφού κόψουμε τις άκρες και από τις δυο πλευρές του κολοκυθιού,
παίρνουμε τον τρίφτη μας, ένα σουρωτήρι και από κάτω από το σουρωτήρι τοποθετούμε ένα μπολ. Τρίβουμε όλα τα κολοκύθια μας, ρίχνουμε λίγο αλατάκι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σουρώσουν
διότι τα κολοκύθια βγάζουν πολλά υγρά. Το ιδανικό θα ήταν αυτήν την δουλειά να την κάνουμε αποβραδίς, ούτως ώστε το πρωί να είναι τελείως στεγνά.
Αφού είναι έτοιμα τα κολοκύθια μας, σε ένα μπολ, βάζω τις δυο κούπες αλεύρι (εγώ βάζω αλεύρι για όλες τις χρήσεις),
και το 1 κ.γλ. πιπέρι και ανακατεύω. Στο μπολ με τα τριμμένα κολοκύθια ρίχνω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο (εγώ το τρίβω). Σε ένα τρίτο μπολάκι χτυπώ τα αβγά και προσθέτω την 1 κούπα λάδι.
Το μπολάκι με το αλεύρι και το πιπέρι το προσθέτω στο μπολ με τα κολοκύθια, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και μετά
τα αβγά με το λαδάκι. Προσθέτω το μαϊντανό μου και τον δυόσμο, ανακατεύοντας. Εάν θέλω να προσθέσω τυριά τα τοποθετώ καθώς και το μπέικιν. Εγώ
αποφεύγω το μπέικιν και τυρί βάζω καμιά φορά φέτα που μου αρέσει με το κολοκύθι. Αν πάντως επιλέξετε κάποιο αλμυρό τυρί, τότε βάλτε ελάχιστο αλάτι στα τριμμένα κολοκύθια στην αρχή.
Λοιπόν, αφού όλα είναι έτοιμα, παίρνω το πυρέξ ή το ταψάκι μου, το αλείφω με λάδι και ρίχνω μέσα την πίτα μου. Την στρώνω με το κουτάλι και βάζω ελάχιστο λαδάκι (ότι έμεινε από το κουταλάκι που άλειψα τον πάτο του ταψιού) από πάνω.
Έτσι θα είναι πριν την βάλουμε στο φούρνο:
Ψήνω στους 180-200 βαθμούς για καμιά ώρα και κάτι.
Αυτό ήταν!! Έτσι ήταν αφού τελείωσε (παραβλέψτε το γεγονός πως λείπει ήδη ένα κομμάτι!!!!!)
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!
Μέχρι το επόμενο ποστ φιλάκια πολλά!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου